Vau, se on kohta kevät !

Ei siihen ole enää kuin muutama kuukausi kun krookukset ja muut kevätkukat alkaa pilkistelemään, elleivät jo pilkistele.

Eilen kävimme mökillä ja siellä on niin vihreää. Kaikki talvivihreät oikein hehkuu vihreyttään. Helmililjat nyt aina, joka syksy ehtii kasvattaa varsia, mutta kyllä ne sieltä myös keväällä nousee kukkimaan. Nyt on marjapensaiden silmut uhkaavan suuret ja kärhössä oli myös puolen sentin mittaiset silmut, ja talvi on tavallaan edessä. Vähän pelottaa jos nyt tulee kovat pakkaset, mitä tapahtuu?Samoin, mitä tapahtuu jos pysyy näin lämpimänä? Viime syksynä myös oli täällä etelässä lämmintä ja lumetonta jouluun asti ja sama homma oli meneillään. Kärhö teki silmuja, ruusuissa myös oli isot silmut. Nyt ruusut eivät ole edes kunnolla menneet talvehtimaan, niissä on vielä vihreitä lehtiä.  

Viime keväänä ruusut olivat jotenkin hidas kasvuisia ja kukkivat myöhään, liekö johtunut lämpimästä syksystä, vai oliko meillä jokin muu vika niissä. Kärhö kyllä kasvoi, mutta kukki myös myöhemmin. Muut kärhöt, joihin ei ollut tullut silmuja syksyllä kyllä kukkivat ajallaan ja hyvin.

Oravat ja linnut herkuttelee oikein urakalla meidän lintulaudalla, sinne on oponnut jo kymmeniä kiloja auringonkukansiemeniä. Eilen kun menimme sinne, niin heti tuli yksi orava kuin tarkistamaan, että ruokaa tulee. Ne on kesyjä, siinä se pyöri ihan lähi oksilla ja tuli maahan ihan jalkoihin ja tuijotti silmiin. Heti kun saimme siemenet laudalle se meni kurkistamaa, että ruokaa on, mutta ei jäänyt syömään, maistoi vain ja lähti hyppimään puihin. Kerrankin niitä oli kuusi oravaa jotka siinä kisasivat. Meidän mökin takana on kaksi valtavan suurta puuta, joiden runkojen ympärystät ovat metreissä. Niissä ne kisaavat ja jälestävät toisiaa siinä rungolla.   

Tämä kuva on aikaisemmilta vuosilta, nyt ei ole yhtään lunta.

Linnut myös ovat siellä niin kesyjä, että voivat tulla kädestä syömään. Kerran aikaisin keväällä kun olin siellä hommissa ja aloin syömään ulkona, tuli pöydän kulmalle lintu. Annoin sille leivän palasen, se lähti lentämään, mutta tuli kohta takaisin ja halusi lisää. Sitten kerran kaksi lintua alkoi vuoronperään hyppimään mun kädelle. ne oli siinä puunoksalla ja kun laitoin käden, että siihen voisi tulla, niinhän ne alkoivat hyppimään kumpi ensin ehtii. Mutta siinä kädessä kai olisi pitänyt olla jotai syötävää, kun ei ollut, ne lähti pois. Se on jännä tunne kun lintu on kädessä. Nuo linnut olivat sinitiaisia, se on hyvin pieni lintu ja ei paina mitään.