Hyvää pääsiäisen jatkoa kaikille. Täytyy kirjoittaa nyt, ilman mitään kuvia, mökki kuulumisia. Kovasti on touhu jo ollut päällä ja siinä hötäkässä on kamera  unohtunut joka päivä kotiin. 

Lumi on sulanut täysin ja maakin on jo niin kuivaa, että olen voinut haravoida. Kyllä sieltä jo pilkistelee krookukset, tulppaanit ja helmililjat ym. kevätkukat. Joistakin perennoistakin näkyy jo vihreää. Komposti on vielä osittain jäässä ja sitä alan levittämään sitä mukaan kun se sulaa.

Pupujussit olivat käyneet verottamassa osansa, mutta maksaneet tuhoistaan jättämällä lannoitusta Mahoniasta olivat lehdet kadonneet ja se täytyy varmaankin leikata alas. Kärhöt yhtä lukuunottamatta ovat kaikki juuresta poikki. Onneksi se yksi on alppikärhö ja sehän kukkii vain kun sitä ei leikkaa. Viime kesänä oli portilla valkoinen kärhö, joka kukki komeasti, se on nyt poikki juuresta. Viime kesänä jätin sen leikkaamatta ja ajattelin komean kukinnon olevan seurausta siitä. Nyt jännityksellä odotan tuleeko yhtään kukkaa. Muut kärhöt olen leikannut melko alas, mutta en koskaan noin alas kun jänikset ovat sen tehneet. Koskaan aikaisemmin ei jänikset ole kärhöihin koskeneet ja niille ei tullut laitettua verkkoja syksyllä. Patjarikko, joka syksyllä oli tosi rehevä vihreä matto, on nyt syödyn näköinen ja ruskea. Se on ensimmäisiä kukkijoita keväällä, mutta luulempa, että siitä ei kukkijaksi ole. Se harmittaa tosissaan. Omenapuut ja jotkut pensaat meillä onkin ollut verkkojen sisällä. Kun leikkasimme aikaisemmin keväällä omenapuita, jätimme oksat jäniksille ja tosi hyvin olivat kelvanneet.  

Helsingissä on villiintyneitä citykaneja, jotka ovat tehneet pahojakin tuhoja kaupungin puistoissa ja hautausmailla, sekä monissa siirtolapuutarhoissa, mutta meillä ei niitä ole vielä näkynyt, tai minä en vielä ole nähnyt. Se on vain ajan kysymys milloin ne tulee ja voihan se olla, että nuo kärhöjen ja patjarikon tuhot onkin kanien syytä, koska ne on aina ennen saaneet olla rauhassa jäniksiltä.  

Näillä evällä odotellaan mitä maasta nousee ja mikä kukki ja mikä ei.